Vajon van-e valami más is a háttérben a szerencsés genetikán kívül azon hölgyek esetében, akik idősebb korukban is sokkal jobban néznek ki az átlagnál? Van ugyanis valami, aminek kapcsán sokan gondolhatjuk azt, hogy ha az öregedés azt jelenti, amit ezeken a hölgyeken látunk, akkor bizony nem félünk az idő múlásától. Hogy mi lehet a titkuk, nyilvánvalóan csak ők tudhatják igazán, ám a sok hasonló esetben azért mégis lehet valami közös, ami a kívülálló számára is felderíthető. 

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

A minap egy wellness központ bejárata előtt egy nyugdíjas éveiben járó, de feltűnően csinos hölgyet láttam, aki éppen a golfpályáról jövet pakolta be lendületes gyorsasággal a felszerélését. Ápolt haja, szolid, de mutatós sminkje és letisztult ruhája a kortalan frissességről és a finom stílusérzékről tanúskodtak. Valószínűleg mindannyiunk emlékezetében van legalább egy ilyen idősebb hölgy, akinek lendületessége és frissessége megragadt bennünk.  

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Vajon mit tesznek magukért? Mit csinálhatnak másképp, mint mások? Alább sorra vesszük tippjeinket.

Kedvelik az aktív kikapcsolódást

A mozgás, az aktív kikapcsolódás idősebb korban is fontos, hiszen a test fizikai terhelése hozzájárul ahhoz, hogy az ember a kor előrehaladtával is lendületes maradjon. A mozgás alatt nem feltétlenül az izzasztó kardio mozgást kell érteni, lehet ez akár tempósabb séta is. A hangsúly sokkal inkább a rendszerességen van.

Igyekeznek egészségesen élni

A mozgás mellett törekednek az egészséges életmódra, a káros szokásoktól mentes életre. Odafigyelnek a helyes táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelére. 

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Nem hagyják el magukat

A nyugdíjas korszak bekövetkeztével nem állnak meg és nem hagyják, hogy a hirtelen jött rengeteg szabadidőben elfelejtsenek “élni”. Aktív társasági életet élnek, nyitottak az új dolgokra. Nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is törekednek arra, hogy frissek maradjanak. Olvassák azokat a könyveket, lapokat, amelyek segítenek szinten tartani a világról való tájékozottságukat.

Öltözködésükben tudják, hogy mi áll jól nekik és nem a trendeket hajszolják

Azok az emberek, akikre idősebb korukban is jól öltözöttek, valójában nem a divatnak köszönhetik ezt, hanem annak, hogy megtanulták, hogyan hangsúlyozzák megfelelően magukon azt, ami igazán előnyös. A saját stílusukban gondolkodnak, és ez a meghatározó egy-egy ruharab kiválasztásában, nem pedig az, hogy mi az aktuális trend. A trendeket csak annyira engedik be az életükbe, amennyiben azokkal azonosulni tudnak alkatilag és személyiségüket tekintve is.

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Viseletükben a letisztult darabokat és formákat részesítik előnyben

Nem fognak pink színű pólóban feszíteni, és nem fognak csillogós, flitterekkel díszített felsőt sem viselni, csak azért, mert éppen az a divat. Ezzel szemben előnyben részesítik a letisztult vonalvezetést, a túlzásoktól mentes, egyszerű mintákat, szolid kiegészítőket.

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Mértékletességre törekednek

Kerülik a túlzásokat, mind az öltözetet, mind a sminket, mind a frizurát illetően. Arra törekednek, hogy megjelenésük a kevesebb több jegyében legyen karakteres. Tudják, hogy mi az, amit elegendő hangsúlyozni ahhoz, hogy előnyös jegyeik kerüljenek előtérbe, és ez a hangsúly sem hivalkodó soha.  

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Az idő múlását másképp értékelik

Az igazán stílusos külsejű emberek soha nem akarnak 60 évesen 20 évesnek tűnni, mert tudják, hogy ez egyrészt nem kivitelezhető, másrészt nem is lenne hiteles. Stílusosságuk és mindaz, ami miatt a “jó rájuk nézni” gondolat megfogalmazódik, annak köszönhető, hogy megfelelő önkritikával vállalják magukat annyi idősen, ahány évesek. A jól ápoltságot és a külsőségeket a saját életkorukhoz és egyéniségükhöz mérten hangsúlyozzák, életkoruk szempontjából peddig abból igyekeznek kihozni a legjobbat, ami van. Vagyis 50 évesen az 50 évesek között szeretnének jók lenni, nem pedig a harmincasokkal szeretnének versenyre kelni.

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

Jó hír tehát, hogy a szépség és stílusosság nem a kortól függ. A stílus tanulható, aki pedig egy kis nyitottsággal és kellő önkritikával megteremti a szépségre való törekvés és az életkori sajátosságok egyensúlyát, idősebb korban is a klasszikus, kortalan szépség hírnöke marad. 

stílus divat életmód szépség beauty style lifestyle

/Fotók: Pinterest/